Mirte

Het thema (lichaams) bewustzijn heeft me altijd gefascineerd en ik heb het op vele manieren onderzocht. Van allerlei soorten dans(therapie├źn) en yoga, tot gezonde voedingsstijlen en meditatie. Massage vond ik een krachtige tool om in contact te komen met mijn lichaam en na een cursus Reiki en Klassieke massage zocht ik naar een therapie die  de twee- het energetische en fysieke- verbond. Na de eerste shiatsubehandeling die ik ontving was ik erg geraakt en heb ik de 4 jarige opleiding gevolgd tot Iokai shiatsu therapeut.

Shen kan worden vertaald als geest, bezieling. Volgens de oosterse geneeswijzen wordt de Shen geacht in het hart te wonen. Shen is het bewustzijn, de geestelijke activiteit, geankerd in de materie. Het is de verbinding tussen lichaam en geest. Shen is waar te nemen als iemands uitstraling, de spirit.

In mijn behandelingen vind ik het belangrijk om mensen via liefdevolle aanraking weer in contact te brengen met hun lichaam en bewust te maken van wat daar speelt. Zo wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam aangesproken en kan het lichaam meer in balans komen. De aanraking kan soms ontspannend zijn, soms confronterend, zacht of dynamisch. Mijn focus is om lichaam en geest weer in balans te brengen, wat vast zit te laten stromen en de spirit weer aan te wakkeren.